Størrelsesguide for ringer og halskjeder

Størrelsesguide til ringer

Våre ringstørrelser

Våre ringstørrelser tilsvarer dem du finner hos en klassisk gullsmed. Størrelsen på ringen angir ringens indre omkrets i mm, som betyr at en str. 52 måler 52 mm i omkrets.

Gode råd før du måler din ringstørrelse

♡ Husk at fingrene dine blir mindre i kulde og større i varme, og velg derfor en størrelse som passer i begge scenarier. Vær også oppmerksom på at du måler størrelsen din når fingrene er så nær normal temperatur som mulig.

♡ Er ringen smalere eller bredere, kan ringstørrelsen din variere. En smalere ring kan gjøre at du går ned en ringstørrelse, mens en bredere ring kan gjøre at du går opp en ringstørrelse.

♡ Dine fingerledd vil ofte være bredere enn den nederste delen av fingeren, hvor ringen skal sitte. Husk at ringen skal kunne passere fingerleddet med relativt letthet.

Metoder for å måle din ringstørrelse

Mål en eksisterende ring

Har du allerede en ring som passer perfekt, kan du måle størrelsen på denne ved hjelp av ovenstående ringskjema. Du skal bare måle ringens diameter, og deretter lese av hvilken ringstørrelse det tilsvarer.

Du kan også finne ringens indre omkrets ved å klippe en liten papirstripe, sette den rundt ringen på innsiden og markere hvor stripa møtes. Deretter måler du det markerte området, og dette tilsvarer ringens størrelse.

Mål omkretsen av fingeren din

Hvis du ikke har en ring å måle etter, kan du også måle på den fingeren du ønsker at ringen skal plasseres på.

Først skal du klippe en liten papirstripe som du setter rundt fingeren. Stripa skal sitte relativt stramt, akkurat som en ring. Deretter markerer du hvor stripa møtes, og måler det markerte området for å finne din perfekte størrelse.

Størrelsesguide til halskjeder

Velg den perfekte kjedelengden for ditt halskjede

Når du velger et halskjede, er lengden en viktig faktor som kan påvirke både utseendet og komforten. Halskjeder kommer i mange forskjellige lengder, og den rette lengden avhenger av din personlige stil, din klesstil og hvor på kroppen du ønsker at halskjede skal sitte.

Våre kjedelengder

Hos Sisi Copenhagen tilbyr vi halskjeder i mange lengder. Våre baskjeder, Simple Link Chain og Simple Ball Chain, finnes i lengdene 42, 45, 50, 60 og 80 cm. Flere av våre kjeder kommer også med en forlengelse, slik at du selv kan justere lengden på kjeden.

Våre halskjedelengder

Slik måler du kjedelengde

Hvis du skal måle en av dine egne kjeder for referanse, legger du kjeden ned på en plan overflate og måler fra den ene enden av halskjedet til den andre. Deretter kan du lese av lengden på kjeden din. Flere av våre kjeder er justerbare og kan tilpasses akkurat til den lengden du ønsker.

Kjedelengde og passform

Her ser du våre forskjellige kjedelengder og hvordan de hver for seg sitter på halsen. De vanligste størrelsene er 45 og 50 cm. 40 og 42 cm er perfekte for et chokerlook, mens 60 og 85 cm kan brukes alene eller i kombinasjon med andre lengder for å skape et 'stacked' smykkesett.